Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na pripremama u našem glavnom gradu za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Iza košarkaških zmajeva već su dvije sedmice od početka priprema, a atmosfera unutar ekipe itekako je pozitivna što je potvrdio i selektor Duško Ivanović, piše “Oslobođenje”.

Prve provjere

”Prezadovoljan sam uslovima koje imamo na pripremama u Sarajevu. Pored toga, najviše me raduje zalaganje igrača na treninzima i za sada sve ide onako kako smo planirali. Šteta je što imamo problema sa povredama i što nećemo moći računati na Đedovića, a upitni su i Peršić i Todić. Ipak, iako je to veliki nedostatak za nas, uvjeren sam da ćemo uspjeti u našoj namjeri i plasirati se na Eurobasket”, rekao je crnogorski stručnjak.

Kao što smo i pisali prethodnih dana, našu selekciju ovog vikenda očekuju i prve provjere. Na pripremnom turniru u Sarajevu odmjerit ćemo snage sa Bjelorusijom, Italijom i Crnog Gorom, a kroz ove mečeve selektor Ivanović će pokušati pronaći konačnih 12 igrača za kvalifikacije.

”Svi košarkaši rade naporno i vjerovatno do posljednjeg dana neću znati konačan spisak. Tek tad ćemo odlučiti, ali mislim da je format u ovim kvalifikacijama takav da ne mora biti tačno 12 igrača, nego da možemo mijenjati u zavisnosti od utakmice”, rekao je Ivanović i potvrdio da će na turniru u Sarajevu nastupiti kapiten Mirza Teletović.

Poziv navijačima

Selektor bh. reprezentacije iskoristio je priliku da pozove navijače na predstojeći turnir, koji će, podsjetimo, biti humanitarnog karaktera, a sva sredstva od prodaje karata planirana su za pomoć unesrećenim ljudima koje su zadesile katastrofalne poplave.

Recimo i to da se DJ Cooper, naturalizovani Amerikanac, koji je na nekoliko dana otišao u Chicago zbog privatnih problema, vratio u Sarajevo i pridružio reprezentaciji, što će dodatno pojačati poziciju playmakera naše selekcije.

(Reprezentacija.ba)