Naš fudbalski reprezentativac Tino Sven Sušić nakon nastupa za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu vratio se u Belgiju u Liege gdje živi gotovo cijeli svoj život.

Tino je prošao sve mlade uzraste momčadi Standarda iz Liegea koja ima jednu od najboljih europskih fudbalskih akademija, a koja je dala još dva potencijalna reprezentativca koja bi po svojim kvalitetama u budućnosti vrlo lako mogli postati vrlo važnim igračima Bosne i Hercegovine.

Za prvi tim Standarda iz Liegea igraju stoper Dino Arslanagić (21) i veznjak Deni Milošević (19). Supertalentovani Milošević je pokrenuo promjenu sportskog državljanstva i kako kaže već se vidi u mladoj repreznetaciji BiH, dok nije poznato da li se na isti potez odlučio stoper Arslanagić čiji je otac Orhan u martu održao sastanak sa Safetom Sušićem u Innsbrucku, na kojemu Pape očigledno nije dao stopostotne garancije da će Dino Arslanagić u skorijem vremenu biti pozvan u reprezentaciju. Pretpostavlja se da je Orhan Arslanagić poziv NFSBIH da dođe u Innsbruck shvatio kao nešto hitno, te da je očekivao da će njegov sin već biti pozvan na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, što mu Sušić nije mogao garantovati.

Safet Sušić je na taj način sigurno “ohladio” Orhana Arslanagića da pokrene promjenu sportskog državljanstva svog sina, no čini se da situaciju popravlja naš Zmaj Tino Sven Sušić koji se u Liegeu druži sa Dinom Arslanagićem i kojeg čak naziva svojim bratom. Vjerujemo da je Tino Dini prenio sva svoja dobra iskustva igranja za reprezentaciju BiH, te ga uvjerio kako ga prava budućnost čeka jedino u dresu Bosne i Hercegovine, jer je Dino Arslanagić fudbaler kojega naša reprezentacija ne smije ispustiti ni pod koju cijenu.

Zanimljivo na svojim internetskim stranicama Dino Arslanagić se naziva “Belaj Boy”, a Deni Milošević “El Bosniak” što govori o njihovoj vezanosti za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)