Fudbaler drugog tima Bayerna Nikola Jelišić (19) mogao bi u budućnosti obući dres Bosne i Hercegovine saznaje Reprezentacija.ba portal.

Talentovani Jelišić predstavlja modernog napadača, koji se osim na poziciji špica, odlično snalazi i na poziciji kreatora igre, ali i uz lijevu aut liniju.

Ovaj 1,78 m visoki ljevak prema nezvaničnim informacijama poručio je preko posrednika Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da ima jaku želju igrati za našu zemlju.

Nikola Jelišić rođen je u blizini Minhena 29. decembra 1994. godine, a u svojoj karijeri prve profesionalne korake je napravio u Minhenu 1860 nakon čega ga za manje od godinu dana u svoje redove dovodi Bayern Minhen. Jelišić je u više navrata trenirao sa seniorskim timom, a čak je i nastupio za isti u jednoj nezvančnoj utakmici protiv selekcije Katara u kojoj je briljirao i svojim golom odlučio pobjednika.

Nažalost, povreda koju je zadobio prije dvije godine spriječila ga je da već bude u konkurenciji za seniorski tim Bayerna iz Minhena, no čini se da je Jelišić ponovo na pravom putu da se nametne u bavarskom gigantu, iako je u prošloj sezoni imao ne toliko zapažene nastupe.

O karijeri Nikole Jelišića brine Roman Rummenigge, sin legendarnog Karl Heinz Rummeniggea.

Svakako, igrač vrijedan praćenja.

(Reprezentacija.ba)