SARAJEVO (AA) – Ulice Sarajeva obojene su u plavo-žutu kombinaciju, boje državne zastave Bosne i Hercegovine, uoči utakmice reprezentacije ove zemlje s Nigerijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, javlja Anadolu Agency (AA).

Navijačka euforija približava se vrhuncu koji će se dogoditi tačno u ponoć, kada će krenuti lopta s centra stadiona Arena Pantanal u Cuiabi. Građani Sarajeva i brojni turisti od ranih jutarnjih sati šetaju ulicama bh. prijestolnice obučeni u dresove državne reprezentacije. Gotovo svaki automobil je ukrašen zastavama Bosne i Hercegovine, a vozači trubljenjem najavljuju večerašnju utakmicu.

aplikacija-slika

Navijači su odlično raspoloženi i većina vjeruje u dobru igru i pobjedu izabranika selektora Safeta Sušića. Optimizam je narastao nakon odlične predstave protiv favorizovane Argentine pa večeras mnogi vjeruju kako će Nigerija biti poražena što bi reprezentaciji BiH otvorilo vrata osmine finala.

Utakmica će se gledati na nekoliko lokacija na otvorenom te brojnim ugostiteljskim objektima iz kojih se čuju navijačke pjesme posvećene reprezentaciji BiH.

(Reprezentacija.ba)