ZENICA (AA) – Reprezentacija Bosne i Hercegovine u nogometu večeras protiv selekcije Nigerije igra svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Atmosfera u gradu se već lagano diže, pa su tako mnoge zgrade, kuće, poslovni prostori, kafići i automobili okićeni zastavama Bosne i Hercegovine, a kroz grad se već mogu vidjeti navijači sa rekvizitima i dresovima, kako s nestrpljenjem očekuju početak utakmice, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Mnogi vjeruju u večerašnju pobjedu naše reprezentacije, bez obzira na poraz u debitantskom susretu s Argentinom.

“Prezadovoljan sam utakmicom s Argentinom, a pretpostavljam da će za nas biti 4:1. Mislim da to nije nimalo preambiciozno, ukoliko budemo večeras igrali kao što smo igrali protiv Argentine. Mislim da bi večeras Džeko morao zabiti barem jedan gol, Hajrović i Pjanić jedan”, izjavio je član porodice Isaković iz Zenice, nadajući se u prolaz u drugi krug.

“Pa, mislim da bi mi mogli proći dalje, ali ako nas dočeka jedna Francuska, naprimjer, onakva igra kakvu su sinoć pokazali nam daje nešto manje šanse, ali sve se može desiti. Ipak, prezadovoljan sam i dosadašnjim trudom i radom naše reprezentacije.”

Još jedan od optimističnih Zeničana u vezi s večerašnjom utakmicom je i Amir Zulfić.

“Očekujem večeras našu pobjedu. Barem 3:0. Pjanić, Ibišević i Spahić bi mogli večeras dati golove, po mom mišljenju. Prezadovoljan sam i igrom protiv Argentine, a vjerujem da bi mogli proći u osminu finala, a možda i dalje”, izjavio je Zulfić.

“Atmosferom sam prezadovoljan. Što se kaže sve je napucano, a utakmicu ću gledati kod kuće”, zaključio je Zulfić.

Prema prognozama građana Zenice, reprezentacija naše države bi večeras trebala odigrati odličnu utakmicu i pokazati šta zna. Još jedan od Zeničanina koji vjeruju u večerašnji prolaz naše reprezentacije protiv selekcije Nigerije je i Haris Maglić.

“Od večerašnje utakmice očekujem da će sve proći savršeno. Očekujem optimizam, dobru igru. 2:0 ili 2:1 minimalno. Barem jedan Džeko daje i jedan od Bešića, pošto on pokriva svijet”, kroz smijeh je izjavio Maglić. Večerašnju utakmicu će gledati u svojoj kući sa svojom porodicom.

Zeničanin Adnan Durmo se nada pobjedi Bosne i Hercegovine nad Nigerijom, jer večerašnju utakmicu smatra izuzetno važnom za dalji napredak naše reprezentacije.

“Večerašnja utakmica je vrlo bitna za našu reprezentaciju i plasman u drugi krug. Volio bih da Džeko večeras pokaže šta zna, jer mislim da u prošloj utakmici nije do kraja pokazao svoj talenat. Teško je prognozirati večerašnji rezultat. Nadam se 2:1 ili 3:0 za Bosnu i Hercegovinu. Pored Džeke, golove bi još mogli dati Misimović ili Pjanić ili Ibišević”, dodao je Durmo.

Dosta Zeničana će i večerašnju utakmicu pratiti u nekim od kafića u gradu, gdje je sve već unaprijed rezervisano, a s obzirom na količinu optimizma koji građani “Zmajevog gnijezda” imaju, reprezentacija BiH bi večeras trebala pobijediti te se tako na jedan način odužiti za svu podršku, optimizam i najljepše želje svojim navijačima iz čitave Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)