U glavnom gradu Bosne i Hercegovine od najmlađih pa do onih u poznim godinama, svi su u iščekivanju večerašnje utakmice Zmajeva protiv Nigerije, javlja Anadolu Agency (AA).

Među svima u BiH vlada ogromni optimizam, ali i vjera da će reprezentacija BiH večeras savladati Nigeriju i tako upisati svoju prvu pobjedu na Mundijalu u Brazilu gdje učestvuje po prvi put u historiji.

aplikacija-slika

Na ulicama Sarajeva se na svakom koraku mogu vidjeti mališani, ali i starije osobe sa dresovima fudbalske reprezentacije BiH, šalovima i kapama.

Kako i sami optimistično poručuju, reprezentacija BiH će večeras pobijediti i ući u historiju, ostvarivši prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima koja će je približiti i samom plasmanu u osminu finala Mundijala u Brazilu.

Također, na svim glavnim ulicama postavljeni su štandovi gdje građani mogu kupiti raznorazne i vrlo zanimljive navijačke rekvizite.

Cijeli grad je obojen u žuto-plavo i svi nekako, s velikim nestrpljenjem i vjerom u pobjedu, iščekuju večerašnju utakmicu koja počinje u 00.00 sati.

(Reprezentacija.ba)